Lajme

Berat: Hapësirë e re për të denoncuar krimet mjedisore
Gusht 22, 2016

Berat: Hapësirë e re për të denoncuar krimet mjedisore

Krimi mjedisor, si forma më ekstreme e dëmtimit të mjedisit në mënyrë të qëllimshme dhe të paligjshme është një temë e mprehtë dhe shumë e diskutuar. Në mbështetje të luftës kundër krimit mjedisor vjen në qytetin e Beratit kanal i ri komunikimi online ku qytetarët...

Lexo më shumë
Nisma për Sigurinë Mjedisore (ENVSEC)
Qershor 30, 2016

Nisma për Sigurinë Mjedisore (ENVSEC)

Axhenda për Zhvillim të Qendrueshëm 2030, strategjitë dhe prioritetet rajonale, arritjet e deritanishme, mësimet e nxjerra dhe sfidat në Evropën Juglindore ishin disa prej çështjeve kryesore të lakuara në takimin rajonal “Nisma për Sigurinë Mjedisore” (ENVSEC), bashkë-organizuar për...

Lexo më shumë
Pogradec: Mbill një Pemë për Qytetin Tënd!
Prill 22, 2016

Pogradec: Mbill një Pemë për Qytetin Tënd!

BASHKOHUNI ME NE! Mbill një Pemë për Qytetin Tënd! Kjo ishte motoja e Ditës së Tokës për shoqatën “Unë, Gruaja”. Në këtë ditë, shoqata “Unë, Gruaja” me mbeshtetjen e Qendrës Rajonale të Mjedisit (REC) Shqipëri në kuadër të programit ACHIEVE,...

Lexo më shumë
Festimi i Ditës Ndërkombëtare të Tokës në Tiranë
Prill 22, 2016

Festimi i Ditës Ndërkombëtare të Tokës në Tiranë

Në Ditën Ndërkombëtare të Tokës, Qendra EDEN me mbështetjen e Qendrës Rajonale të Mjedisit (REC) Shqipëri, financuar nga Bashkimi Evropian në kuadër të programit ACHIEVE, organizuan aktivitete edukative ndërgjegjësuese për mjedisin me nxënës të 2 shkollave 9-vjeçare në...

Lexo më shumë
Festivali i Filmit Mjedisor 2016
Prill 19, 2016

Festivali i Filmit Mjedisor 2016

Qendra Rajonale e Mjedisit (REC) Shqipëri, në kuadër të projektit "Shoqëria civile shqiptare për një Mjedis Evropian (ACHIEVE)" i mbështetur nga Delegacioni i BE-së në Shqipëri, si pjesë e aktiviteteve të Javës së Filmit Mjedisor (22 maj – 5 qershor) bashkëpunoi me disa organizata...

Lexo më shumë