Lajme

Shkolla Verore e REC, të rinjtë
Prill 03, 2017

Shkolla Verore e REC, të rinjtë

E hëna e parë e prillit në Tiranë, ka shënjuar edhe fillimin e Shkollës Verore, e organizuar në formën e një kursi me disa module leksionesh, si organizimi, menaxhimi dhe administrimi i OJF-ve, motivimi i anëtarëve, vullnetarizmi, si të shkruhet një projekt-propozim dhe gjetja e fondeve, puna me median, vizita...

Lexo më shumë
REC Shqipëri, tri projekte të reja në zbatim
Mars 31, 2017

REC Shqipëri, tri projekte të reja në zbatim

Qendra Rajonale e Mjedisit (REC) Shqipëri nisi vitin me dy projekte të reja mbi ndryshimet klimatike dhe një projekt mbi financimin mjedisor. Projekti PRO NEWS i mbështetur nga Delegacioni i Bashkimit Evropian në Shqipëri, ka si qëllim sigurimin e aftësive ripërtëritëse në raste përmbytjesh duke forcuar Sistemin...

Lexo më shumë
Dëgjesë publike për hidrocentralet e vegjël
Mars 21, 2017

Dëgjesë publike për hidrocentralet e vegjël

Problematikat mjedisore dhe sociale që shkakton ndërtimi i HECeve të vegjël mbeten shqetësim për shumë komunitete në zonat ku do të kryhen këto investime si dhe për organizatat mjedisore shqiptare. Me nismën e Kryetarit të Prezencës së OSBE, ambasadorit Bernd Borchard, sot më 21 mars u mbajt...

Lexo më shumë
Mjedisi Sot 152 - Kujdesu për konsumin tënd!
Shkurt 28, 2017

Mjedisi Sot 152 - Kujdesu për konsumin tënd!

“Mos e ler kafshatën e fundit, se është gjynah!”. Me siguri kjo të kujton shprehjen e gjysheve dhe fuqinë që i jepte herë varfëria e here nikoqirllëku, besëtynisë së kafshatës së fundit që asnjëherë nuk duhej lënë pa përfunduar. Sot më shumë sesa...

Lexo më shumë
Raporti i Gjelbër 2016
Shkurt 15, 2017

Raporti i Gjelbër 2016

Green Recycling Sh.p.k, kompania me të cilën bashkëpunojmë për mbetjet e zyrës, na bëri me dije Green Report 2016, prej nga duam të ndajmë me ju se përgjatë vitit 2016 duke ricikluar 324 kg. mbetje letre, Qendra Rajonale e Mjedisit (REC) Shqipëri ka shmangur shkarkime të CO2 për rreth 0,4 ton. Për...

Lexo më shumë