Lajme

Tirana, pjesë e rrugëtimit botëror
Dhjetor 05, 2017

Tirana, pjesë e rrugëtimit botëror "24 Orë Realitet"

Nëse do të na duhet, ne mund ta ulim temperaturën në mënyrë dramatike vetëm duke ndërruar Fahrenheit në Celcius, por përtej humorit, sot ndryshimet klimatike janë kryefjala e bisedimeve ndërkombëtare  sepse ndryshimi nuk rezulton të jetë kaq i thjeshtë e i shpejtë. Vende të ndryshme...

Lexo më shumë
Me shikimin përtej ACHIEVE
Nëntor 22, 2017

Me shikimin përtej ACHIEVE

Shoqëria civile mjedisore shqiptare ka filluar të zërë më shumë vend mediatik dhe në jetën shoqërore të vendit përmes mbrojtjes së një sërë kauzash të forta mjedisore. Përpjekjet e saj për të ndaluar ndikimin negativ të HECve në lumenj, për moscënimin e zonave...

Lexo më shumë
Dita Botërore e Qyteteve në Tiranë
Nëntor 01, 2017

Dita Botërore e Qyteteve në Tiranë

Më 31 tetor 2017, tek instalacioni “Reja” në kryeqytet, në bashkëpunim me ekspertë mjedisi, urbanistike, arkitekturë, dhe transporti u zhvillua aktiviteti për Ditën Botërore të Qyteteve. Lojëra mbi urbanistikën dhe biodiversitetin në qytet dhe bashkëbisedime mbi përvojat më të mira...

Lexo më shumë